Sokáig csak távolról szemléltem az indiai konyhát, a sok izgalmas fűszerrel, furcsa nevű ételeivel. Komolyabban csak Csaba unszolására kezdtem utána nézni, hogyan is működik, annyit emlegette a „Tikka massala csirkét”. Kinyomoztam milyen fűszerek kellenek hozzá, mik a titkai, nem volt egyszerű (a kész alapszószokat például helyből kizártam), de szeretem ezeket a kihívásokat. 🙂 Majd a blogra is felkerül egyszer az általam kikísérletezett verzió, de most egy másik indiai beütésű saját receptet hoztam az útközben felcsipegetett tudásból összerakva.
Mivel a hús mennyiségét mindig próbálom minimalizálni a lehetőségekhez mérten, ezért került csicseriborsó a receptbe, amit szerencsére mindegyikünk szeret, egészséges is és a konzerv verziója áldás a gyors főzésnél.
A köret természetesen lehet sima rizs is, de egyszer olvastam, hogy az indiaiak gyakran tesznek magokat, mint pl. kesudiót, és különféle aszalt gyümölcsöket a rizsbe és ez megtetszett, sokkal érdekesebbé tehetjük az amúgy kicsit snassz köretet.
A sok fűszer, főleg a gyömbér miatt ez az étel felmelegíti testünket és lelkünket a ködös, szürke őszi időben. Próbáljátok ki, megéri!

bővebben