Volt három szomorú, kissé túlérett banánunk, amiket már senkinek sem volt kedve megenni, és mivel régóta motoszkált a fejemben a zablisztes amerikai palacsinta kipróbálása, így kombináltam a két dolgot. Az elkészítés előtt végigbogarásztam sok receptet, de az interneten jellemzően „mindenmentes” verziókat találni, nekünk szerencsére semmilyen konfliktusunk nincs a laktózzal vagy a gluténnel, így kreáltam egy saját, „mindentbele” verziót. Persze az ökológiai lábnyoma ennek a változatnak sem kicsi (köszönhetően a banánnak, juharszirupnak és gránátalmának), de elhatároztam, hogy nyáron el fogom készíteni helyi alapanyagokkal is, a juharszirup pótlása lesz a legnehezebb, de addig kitalálok valamit. 😉
palacsinta
Nagyon káposztás palacsinta
Nincs mit hozzátenni, mindenki nagy kedvence: nagyon káposztás és nagyon finom, imádjuk! 🙂
Medvehagyma-krémleves fűszeres palacsintacsíkokkal
Variáció a legegészségesebb kora tavaszi levesre, ami az erdő frissességét varázsolja a tányérunkba. Ha a medvék főznének, tuti ők is ezzel indítanák a tavaszt!