túró

Sós túrógombóc paradicsomszósszal

Sós túrógombóc paradicsomszósszal

Az új év új kihívásokat hozott a konyhában, egészségügyi okokból a jövőben jobban kell figyelnünk az ételek szénhidrát tartalmára és a szénhidrátok felszívódására. Így nagy barátunk lett például a zab, amit eddig is szerettem, de most újabb receptekben próbálok ki. Abban a szerencsés helyzetben vagyunk, hogy minden héten veszünk 5 liter friss tejet a faluból, és ebből készül kb. 60 dkg túró. A házi túró össze sem hasonlítható a bolti társaival, de sokszor kifogyunk a kreativitásból a felhasználását illetően. Régóta motoszkált a fejemben egy sós túrógombóc, az új helyzet adta hozzá a zabpelyhet, ami egy lassú felszívódású szénhidrát forrás, ebből pedig egy nagyon finom és ráadásul egészséges recept született.

bővebben
Tökéletes túrós pite

Tökéletes túrós pite

Nagyon egyszerű, mégis nagyszerű túrós süti, melyet évtizedek óta sütünk a családomban. A recept a blogon szereplő kuglófhoz hasonlóan Ausztriából származik, a sváb dédnagymamám a 40-es években Linz környékén vásárolt Dr. Oetker süteményes füzetéből. Ez a füzet magyarul is megjelent szintén a 40-es években, amikor még Dr. Oetker gyár is működött hazánkban, viszont nem élt meg annyi kiadást, mint a Váncza. Régi recept, de abszolút időt álló, bármilyen évszakban és bármilyen alkalomra.

bővebben