csicseriborsó

Édesburgonyás csicseriborsós ragu indiai fűszerekkel

Édesburgonyás csicseriborsós ragu indiai fűszerekkel

Lassan kitavaszodik, de az igazi, vitaminnal teli tavaszi zöldségekre még várnunk kell pár hetet. Az időjárás is folyton bolondozik még, így a hűvösebb napokon különösen jól esik ez a fűszeres – csípős ragu csicseriborsóval és édesburgonyával. Egész évben nagy kedvencünk ez az étel, és egyben ez az egyik tuti tippem is egy gyors ebédre vagy vacsorára. Többnyire hús nélkül készítem, de egy kevés csirkemellel kiegészítve is remek.

bővebben
Mézes csirke csicseriborsóval, almás gyömbéres mártásban

Mézes csirke csicseriborsóval, almás gyömbéres mártásban

Sokáig csak távolról szemléltem az indiai konyhát, a sok izgalmas fűszerrel, furcsa nevű ételeivel. Komolyabban csak Csaba unszolására kezdtem utána nézni, hogyan is működik, annyit emlegette a „Tikka massala csirkét”. Kinyomoztam milyen fűszerek kellenek hozzá, mik a titkai, nem volt egyszerű (a kész alapszószokat például helyből kizártam), de szeretem ezeket a kihívásokat. 🙂 Majd a blogra is felkerül egyszer az általam kikísérletezett verzió, de most egy másik indiai beütésű saját receptet hoztam az útközben felcsipegetett tudásból összerakva.
Mivel a hús mennyiségét mindig próbálom minimalizálni a lehetőségekhez mérten, ezért került csicseriborsó a receptbe, amit szerencsére mindegyikünk szeret, egészséges is és a konzerv verziója áldás a gyors főzésnél.
A köret természetesen lehet sima rizs is, de egyszer olvastam, hogy az indiaiak gyakran tesznek magokat, mint pl. kesudiót, és különféle aszalt gyümölcsöket a rizsbe és ez megtetszett, sokkal érdekesebbé tehetjük az amúgy kicsit snassz köretet.
A sok fűszer, főleg a gyömbér miatt ez az étel felmelegíti testünket és lelkünket a ködös, szürke őszi időben. Próbáljátok ki, megéri!

bővebben