lazac

Lazacos, spenótos tészta kis csavarral

Lazacos, spenótos tészta kis csavarral

A tavaszi szezon megnyitása mindig nagy ünnep számunkra az orfűi nyaralónál. Rendszerint valamilyen gourmet fogással készülök ezekre az alkalmakra, idén a lazacos tésztára esett a választásom, mely a spenót miatt abszolút szezonális és nagyon gyorsan elkészül, gyakorlatilag annyi idő alatt amíg megfő a tészta.

bővebben
Lazacos gougère azaz mini sajtos képviselőfánk

Lazacos gougère azaz mini sajtos képviselőfánk

Az égetett tészta több európai konyhában is jelen van, mi magyarok a vaníliakrémmel töltött verziót ismerjük képviselőfánkként, de az olaszok és a franciák számos egyéb változatot is készítenek, elég csak a profiterolra vagy az eclair fánkra gondolni. Az alábbi recept (melyet Raymond Blanc „Egy nagyon éhes francia” című műsora ihletett, ajánljuk mindenkinek megnézésre!) a francia sós-sajtos gougère felturbózása, füstölt lazaccal, kapribogyóval, sajtokkal. Aktualitását pedig advent első vasárnapja adja, hiszen ez a 2015-ös karácsonyi menüsorunk első fogása, jövő vasárnap egy finom levessel jelentkezünk majd 🙂

bővebben