tavasz

Sült spárga fetával, dióval és zöldfűszeres mártással

Sült spárga fetával, dióval és zöldfűszeres mártással

Az idei évben annyi spárgát ettem, mint eddig életemben összesen. Többször adtam már esélyt neki, de csak most sikerült ráharapnom az ízére. Ezúttal sem terveztem spárgát főzni, de váratlanul kaptam egy csomaggal a kedves svájci falubelinktől, aki hazautazás előtt már nem tudta megfőzni. Gondoltam kipróbálom, hogy működik vacsorára. Miután utánaolvastam, hogy milyen ízek illenek hozzá azokon kívül, amit eddig is tudtam, összedobtam ezt a gyors, de igazán ízletes verziót. Lehet belőle előétel / vendégváró falat vagy egy könnyed vacsora is, egy szelet pirított kovászos kenyér vagy bagett és egy pohár bor jár mellé.

bővebben
Medvehagymás metélt tejszínes kucsmagomba raguval

Medvehagymás metélt tejszínes kucsmagomba raguval

Az induló tavasz két legnagyobb sztárja a konyhában a medvehagyma és a kucsmagomba, érdemes őket együtt elkészíteni! Két éve készülök erre a receptre, de tavaly sajnos nem volt kucsmagomba így csak vágyakozhattunk. Idén viszont Tibi barátunk rengeteg cseh kucsmagombát tudott gyűjteni, gyorsan le is csaptunk egy adagra, nem bántuk meg.

bővebben