cékla

Sült cékla joghurttal és feta sajttal

Sült cékla joghurttal és feta sajttal

Az egészben sült cékla régóta foglalkoztatja a fantáziámat, most 2 kicsit fonnyadt cékla jókor volt jó helyen és a sült krumplival együtt a sütőbe került. Igazából bőven felülmúlta a várakozásaimat, nagyon jó kombináció a natúr joghurttal, fetával és citromhéjjal. A napraforgómag plusz ropógósságot ad neki, nem érdemes kihagyni. Lehet belőle előétel / vendégváró falat vagy egy könnyed vacsora is, egy szelet kovászos kenyér vagy bagett kell csak hozzá.

bővebben
Savanyú káposztás céklasaláta téli zöldségekkel

Savanyú káposztás céklasaláta téli zöldségekkel

nyukám klasszikus téli salátája, melyet évek óta fogyasztunk nagy lelkesedéssel. Jól variálható és gyakorlatilag az összes fontos téli zöldséget felhasználhatjuk hozzá a cékla és a savanyú káposzta alap mellé. Ebédre és vacsorára egyaránt kiváló egy szelet hús vagy egy szelet pirított rozskenyér mellé.

bővebben
Sült céklás tészta camembert-rel és pirított dióval

Sült céklás tészta camembert-rel és pirított dióval

Így tél végén, a közelgő tavasszal egyre jobban ki vagyunk éhezve a friss ízekre, de még nehéz megfelelő minőségű friss hozzávalókhoz jutni. Jobban járunk tehát ha még a megbízható téli zöldségeinkhez nyúlunk, például a céklához, mely valódi ásványi anyag és vitaminbomba. Ezt a tészta ételt pedig az is szeretni fogja, aki eddig messziről kerülte ezt a szuper színes zöldséget.

bővebben
Lassan sült pulykatekercs téli árparizottóval

Lassan sült pulykatekercs téli árparizottóval

Ha karácsony, akkor pulyka! Persze nem minden családban van így, de már sokak ünnepi asztalára kerül ebből az Amerikából származó szárnyasból, mely hazánkba török közvetítéssel került a XVI. században. Az angolszász egyben sütött és töltött variációnak sokakkal együtt én sem mernék nekiállni, de azért még bőven vannak lehetőségeink ezzel a madárral. Sokan a mellét töltik, melyet azonban könnyű kiszárítani, így én most a felső combját ajánlom lassan sütve, ami egy csodásan omlós sültet eredményez.
A köretként kínált árparizottó egyszerűen elkészíthető, és egészen új dimenzióba emeli téli zöldségeinket. Érdemes elkészíteni, ha unjuk a rizst és valami igazán különleges, színes, szezonális köretet kínálnánk az ünnepi asztalon.

bővebben