feta

Sült cékla joghurttal és feta sajttal

Sült cékla joghurttal és feta sajttal

Az egészben sült cékla régóta foglalkoztatja a fantáziámat, most 2 kicsit fonnyadt cékla jókor volt jó helyen és a sült krumplival együtt a sütőbe került. Igazából bőven felülmúlta a várakozásaimat, nagyon jó kombináció a natúr joghurttal, fetával és citromhéjjal. A napraforgómag plusz ropógósságot ad neki, nem érdemes kihagyni. Lehet belőle előétel / vendégváró falat vagy egy könnyed vacsora is, egy szelet kovászos kenyér vagy bagett kell csak hozzá.

bővebben
Sült spárga fetával, dióval és zöldfűszeres mártással

Sült spárga fetával, dióval és zöldfűszeres mártással

Az idei évben annyi spárgát ettem, mint eddig életemben összesen. Többször adtam már esélyt neki, de csak most sikerült ráharapnom az ízére. Ezúttal sem terveztem spárgát főzni, de váratlanul kaptam egy csomaggal a kedves svájci falubelinktől, aki hazautazás előtt már nem tudta megfőzni. Gondoltam kipróbálom, hogy működik vacsorára. Miután utánaolvastam, hogy milyen ízek illenek hozzá azokon kívül, amit eddig is tudtam, összedobtam ezt a gyors, de igazán ízletes verziót. Lehet belőle előétel / vendégváró falat vagy egy könnyed vacsora is, egy szelet pirított kovászos kenyér vagy bagett és egy pohár bor jár mellé.

bővebben
Sütőtökös fetás tészta

Sütőtökös fetás tészta

Imádok tésztát főzni, ennél jobban csak tésztát enni szeretek, ha rajtam múlna, mást nem is ennék soha. Így egy tésztás bejegyzéssel indítom útjára a blogomat, amit ősz lévén sütőtökkel turbózok fel.
Őszintén szólva, nem vagyok nagy rajongója az ősznek, eső és köd, ebből következően kevesebbet süt a nap. De amikor süt, gyönyörűek a fények, amihez a kanadai sütőtökök ruhája is igazodik, zöldből narancssárgává, és ezzel együtt fogyaszthatóvá is válik. A sütőtök ezerféleképpen felhasználható, a nevéből eredő klasszikus sütésen kívül is, nagyon egészséges, és gyakorlatilag az egész telet ki lehet vele bekkelni. Ráadásul, ha nem terem meg a kertünkben, vagy nincs is kertünk, akkor sem kell kétségbe esnünk, olcsón, jó minőségű példányokat lehet beszerezni szinte bárhol.

bővebben