vega

Édesburgonyás csicseriborsós ragu indiai fűszerekkel

Édesburgonyás csicseriborsós ragu indiai fűszerekkel

Lassan kitavaszodik, de az igazi, vitaminnal teli tavaszi zöldségekre még várnunk kell pár hetet. Az időjárás is folyton bolondozik még, így a hűvösebb napokon különösen jól esik ez a fűszeres – csípős ragu csicseriborsóval és édesburgonyával. Egész évben nagy kedvencünk ez az étel, és egyben ez az egyik tuti tippem is egy gyors ebédre vagy vacsorára. Többnyire hús nélkül készítem, de egy kevés csirkemellel kiegészítve is remek.

bővebben
Marinált paprika pesztós tészta

Marinált paprika pesztós tészta

Az ünnepek után nálunk január a kamra takarítás hónapja. Így kerültek a kezembe régebb óta feledésbe merült alapanyagok, például a nagynéném isteni marinált paprikája még 2014-ből és a nászúton vásárolt olasz orecchiette (fülecske) tészta. Időközben megtanultam magam is orecchiette tésztát készíteni (erről itt számoltam be), így szinte feledésbe merült ez a csomag. Ezekhez a kincsekhez még némi aszalt paradicsomot és mélyhűtött bazsalikomot hozzáadva gyorsan nyári ízeket sikerült varázsolni az asztalra.

bővebben
Őszi zöldségerőleves sütőtökös tortellinivel

Őszi zöldségerőleves sütőtökös tortellinivel

Sütőtökös levesen törtem a fejem, de krémlevesben már nehéz újat mondani, aztán hirtelen bekattant a sütőtökös tortellini, mint levesbetét és rögtön utána a bolognai gasztroélményeim, így született meg ez a leves.

bővebben
Sült céklás tészta camembert-rel és pirított dióval

Sült céklás tészta camembert-rel és pirított dióval

Így tél végén, a közelgő tavasszal egyre jobban ki vagyunk éhezve a friss ízekre, de még nehéz megfelelő minőségű friss hozzávalókhoz jutni. Jobban járunk tehát ha még a megbízható téli zöldségeinkhez nyúlunk, például a céklához, mely valódi ásványi anyag és vitaminbomba. Ezt a tészta ételt pedig az is szeretni fogja, aki eddig messziről kerülte ezt a szuper színes zöldséget.

bővebben
Sütőtöktócsni párolt lila káposztával

Sütőtöktócsni párolt lila káposztával

A tavasz már az ajtóban áll és kopogtat. Vegyünk méltó búcsút kedves téli barátainktól ezzel a színes recepttel, és engedjük be a tavaszt. Kösz mindent téli zöldségek, jó volt veletek! Találkozunk október tájékán!

bővebben
Vörösbabbal töltött krumplicsónak

Vörösbabbal töltött krumplicsónak

A tökéletes böjti kaja, amit sokkal egyszerűbb elkészíteni, mint első pillantásra gondolnánk, a bab és a füstölt sajt párosa pedig remekül helyettesíti a húst!

bővebben